- Kachní maso je ideálním zdrojem proteinů. Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (PUFA), které snižují obsah cholesterolu v krvi. Je vynikajícím zdrojem niacinu (vitamínu B3), který hraje důležitou roli při metabolických procesech v organismu a zároveň snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Kachní maso dále obsahuje vitamíny A a C a minerály, zejména železo, vápník a selen.
- Bažant je velmi dobrým zdrojem vitamínu B12, fosforu a selenu.
Analytické složky: protein 37%, tuk 18%, vlhkost 10%, hrubý popel 8,5%, vláknina 2,5%, vápník 1,8%, fosfor 1,5%
Nutriční složky: vitamín A 20.000mj, vitamín D3 1.500mj, vitamín E (alfatokoferol) 400mg, E6 zinek (včetně organické složky) 85mg, E1 železo 70mg, E5 mangan 35mg, E2 jód 0,65mg, E4 měď 15mg, E8 selen (včetně organické složky) 0,25mg